Dit kan je naast sporten en gezond eten, nog meer doen om af te vallen

Velen herkennen het vast wel: je staat maandenlang in de sportschool en houdt rekening met je voeding, maar de grammetjes vet gaan er veel te langzaam vanaf. Enorm frustrerend, want je zal wel denken: ‘waarvoor doe ik het dan allemaal?’. Het enige probleem is dat men vaak niet inziet dat er naast een sport- en voedingspatroon tal van andere elementen zijn waar rekening mee moet worden gehouden. Zo heb je verschillende supplementen, zoals vetverbranding pillen, die de vetverbranding, en dus het afvallen, enorm stimuleren.

eiwitrijke maaltijd

Eiwitten

Eiwitten zijn enorm belangrijk voor fanatieke sporters. Er wordt namelijk veel van je spieren gevraagd wanneer je fanatiek begint met sporten. Eiwitten leveren de mogelijkheid aan je spieren om te herstellen. Hierdoor kun je altijd fanatiek blijven doortrainen. Naast dat het belangrijk is voor je spieren, leveren eiwitten ook enorm veel andere voordelen. Ze zorgen er namelijk voor dat je een langdurig vol gevoel hebt. Hierdoor neig je ook minder snel om te snacken.

Magnesium

Als iets een belangrijk supplement is, dan mag dat wel magnesium zijn. Magnesium is een enorme krachtpatser voor je spieren en botten. Sporters hebben uiteraard een hogere magnesiumbehoefte. Daarmee speelt het een rol in de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten om energie te krijgen. Het zorgt er dus voor dat je veel meer energie haalt uit je voeding. Door deze energie kun jij weer net een paar minuten langer op de crosstrainer of net een kilootje zwaarder.

Vegan

Veel mensen zijn gevoelig als het aankomt op verschillende voedingssupplementen. Heb je bijvoorbeeld een lactose intolerantie, dan zijn eiwitten vaak een lastig probleem. Maar, het kan natuurlijk ook goed zijn dat je liever geen dierlijke producten inneemt. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg mogelijk in de sportwereld als het aankomt op vegan. Zo heb je ook natuurlijke vetverbranders waar je uiteraard veel profijt van zal hebben.

Groen moet je doen

Een makkelijk, maar erg effectief middel om sneller af te vallen is groene thee. Het stimuleert de stofwisseling waardoor je dus sneller vet verbrand. Daarnaast zorgt het hete drankje er ook voor dat je minder eetlust hebt. Een simpel, maar zeer effectief middel waar je meteen mee aan de slag kan gaan. Heerlijk tot rust komen na een fanatiek uurtje sporten in de sportschool met een kopje groene thee.