Sporten met overgewicht: hoe begin je hiermee?

springtouw

Sporten met overgewicht: hoe begin je hiermee?

Sporten is gezond, ook wanneer je te maken hebt met overgewicht! Hoe begin je met echter met sporten? Op welke manier voorkom je dat je al snel een terugval krijgt of overbelast raakt? In dit artikel lees je meer over de manier waarop jij kunt beginnen met sporten. Let er hierbij op dat sporten alleen niet voldoende is om van obesitas af te komen. Het is een goede eerste stap, die gecombineerd zou moeten worden met een gezonder voedingspatroon. Laat de ongezonde tussendoortjes wat vaker staan en kies voor een groene smoothie, die je kunt maken met de overgebleven ingrediënten van gister en wat fruit. Niet alleen gezond, maar ook nog eens hartstikke lekker!

Hulp van een personal trainer inschakelen

Om het sporten makkelijker te maken, kan de hulp van een personal trainer wenselijk zijn. Door met een personal trainer te sporten heb je geen reden om een training over te slaan, je wilt de trainer immers niet in de steek laten. Daarbij kun je samen met een personal trainer heel doelgericht te werk gaan. Hoeveel kilo wil jij over een aantal weken verloren hebben? Door realistische doelen te stellen en een plan te maken om hier te komen, zal je al snel een vooruitgang in je conditie en het verlies van overtollige kilo’s opmerken.

Krachttraining en cardio in een sportschool

Niet alleen wil je gewicht verliezen, wanneer je start met sporten. Ook wil je wellicht sterker worden! Een combinatie van cardio en krachttrainingen is hiervoor zeer geschikt. Hoewel je ook in de open lucht krachtoefeningen uit kunt voeren, kiezen veel mensen voor de apparaten in de sportschool. Bezoek een grote sportschool in Den Haag, Amsterdam of een andere stad in de buurt. Zo heb je een ruime keuze en ben je verzekerd van voldoende apparaten om alle spiergroepen in je lichaam te kunnen trainen. Zeker bij krachtoefeningen is het belangrijk dat je deze op correcte wijze uitvoert. Het voorkomt blessures aan je spieren!

Sporten doe je samen met iemand anders

Naast de mogelijkheid om een personal trainer in te schakelen, kun je ook een sportmaatje zoeken. Door samen te sporten blijf je gemotiveerd, geef je minder snel op en is het sporten leuk! Zelfs op momenten waarop het allemaal even niet meer lukt. Je kunt samen gaan wandelen, samen een rondje joggen of samen groepslessen volgen bij een sportschool in de buurt. Elkaar motiveren en aanmoedigen helpt je de eerste stappen te zetten om van obesitas af te komen.