Zo vergelijk je alle zorgverzekeringen voor 2023

Vergelijk zorgverzekeringen

Nog even en je kan, vanaf 13 november, de zorgverzekeringen voor het volgende jaar weer vergelijken. De vraag is elk jaar weer: behoud je je huidige zorgverzekering en blijf je bij je huidige zorgverzekeraar of stap je over? Je wil natuurlijk dat je zoveel mogelijk zorg voor zo min mogelijk premie weet af te sluiten, echter hoe kan je de best passende zorgverzekering vinden voor jouw situatie? Hieronder nemen we de belangrijkste stappen voor je door zodat je de beste keuze weet te maken voor het komende jaar

Prioriteiten stellen

Denk alvast voor jezelf na over wat voor jou belangrijk is wanneer je een zorgverzekering uitkiest. Hoe hoog of laag moet het eigen risico zijn? Wil je zelf een ziekenhuis of zorgverlener uit kunnen kiezen? Is een basisverzekering voor jou voldoende, of heb je een aanvullende verzekering nodig? Wat voor soort polis wil je: een naturapolis, restitutiepolis of combinatiepolis? Stel voor jezelf ook alvast een budget vast. Besluit daarna wat echt belangrijk is en wat een bijkomend voordeel kan zijn. Zo weet je zeker dat je goed bent voorbereid op het maken van de juiste keuze.

Selecteren

Online kan je je zorgverzekeringen vergelijken voor 2023 via vergelijkingssites. Hier kan je je gegevens invullen waarna je een overzicht krijgt van de zorgverzekeringen van verschillende zorgverzekeraars. Nederland telt op dit moment zo’n 50 zorgverzekeraars, een goed overzicht van alle zorgverzekeringen is daarom belangrijk, zodat je precies kan zien wat er allemaal mogelijk is voor jou. Neem de tijd om de resultaten te filteren met de prioriteiten die je eerder hebt gesteld. Noteer de zorgverzekeringen die je interessant lijken en vergeet ook niet om de filters aan te passen om te zien wat een verschil kan maken. Stel voor jezelf een selectie van vijf tot tien zorgverzekeringen samen, met deze selectie kan je gaan vergelijken.

De vergelijking

Met de selectie van vijf tot tien best passende zorgverzekeringen ga je een uiteindelijke vergelijking maken. Het vergelijken van zorgverzekeringen zal je meer inzicht geven in de verschillen tussen de zorgverzekeringen. Kijk niet alleen naar het verschil in prijs maar ook naar het verschil in bijvoorbeeld eigen risico, wat er is inbegrepen en waar zal je zelf voor bij moet betalen? Hoe worden verschillende zorgverzekeraars beoordeeld door hun klanten? Leg dit naast de nieuwe polisvoorwaarden van jouw huidige zorgverzekering en kijk dan wat voor jou de beste zorgverzekering is in 2023. Stap je over? Schrijf je uiterlijk op 31 december 2022 in bij de nieuwe zorgverzekeraar, deze zal dan automatisch jouw oude zorgverzekering opzeggen.