Een sauna en afvallen: zo werkt het!

Door de coronacrisis zijn sportscholen dicht, of het wordt afgeraden erheen te gaan. Gelukkig zijn er ook zonder de sportschool manier om bezig te zijn met afvallen. Want wist je dat je je tuinmeubelen ook als fitnessapparatuur kunt gebruiken? Zo hoef je de deur niet uit en niet naar de sportschool te gaan om aan je beweging te komen. En heb je er wel eens aan gedacht een sauna in huis te halen of hier vaker heen te gaan? Regelmatig naar de sauna gaan kan helpen het afvalproces te stimuleren. Graag vertellen we je hier meer over.

sauna

Kun je afvallen door de sauna?

Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Het antwoord daarop is: nee. Door naar de sauna te verlies je geen vet, maar je weegt wel minder na afloop. Hoe kan dat dan? Dat komt door het overmatig zweten en het vocht dat je daarbij verliest. De temperatuur in de sauna tikt al snel de 90 graden Celsius aan. En hierdoor gaat je lichaamstemperatuur uiteraard ook omhoog. Dit gewichtsverlies is dus tijdelijk, omdat je dit er altijd weer aan ‘drinkt’. En dat is ook wat je lichaam nodig heeft!

Zwemmen is een goede activiteit

Het is geen verrassing voor je dat je calorieën moet verbranden om gewicht te verliezen. Zwemmen is daar een heerlijke activiteit voor! In het zwembad voel je je zo licht als een veertje, waardoor de inspanning op de lichaam en spieren minder zwaar is als in de sportschool. Heb je last van blessures? Zwemmen werkt perfect als je herstellende bent. Topsporters gebruiken deze methode ook om hun spieren wat rust te geven. Bovendien gebruik je met zwemmen al je spieren. Hierdoor moeten je longen en hart hard hun best doen zuurstof door het lichaam te pompen. Zo laat je je lichaam lekker hard werken!.

Je valt misschien niet af, maar de sauna is wel gezond!

We hebben het al eerder benoemd: het overmatig zweten in de sauna. Door de warmte wordt er het een en ander gestimuleerd in het lichaam. Een voorbeeld daarvan is de doorbloeding en het verwerkingsproces van afvalstoffen. Het lichaam reageert namelijk direct op temperatuursveranderingen. Wanneer je body oververhit dreigt te raken, verwijden de bloedvaten in je huid en produceren je zweetklieren extra veel zweet. Zo worden de afvalstoffen via de huid uitgescheiden.