Blog

28 Sept 21

Dit kan je naast sporten en gezond eten, nog meer doen om af te vallen

Zo heb je verschillende supplementen, zoals vetverbranding pillen, die de vetverbranding, en dus het afvallen, enorm stimuleren.

02 Aug 2021

Behandeling Obesitas

Je kunt gelukkig zelf kiezen voor een gezondere leefstijl. Meerdere patiënten kiezen voor een operatie zoals een maagverkleining en nemen na de operatie deel aan programma waarin je je leefstijl leert verbeteren.

1 Juli 2021

Oorzaken obesitas

Obesitas heeft vaak niet één duidelijke oorzaak, maar wordt veroorzaakt door een combinatie van meerdere factoren. Het kan hierbij gaan om te veel eten, veel zitten en weinig lichaamsbeweging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lange dagen achter de computer in je bureaustoel of aan weinig sporten. ...

5 Juni 2021

Overgewicht en gezondheid

Vaak is er geen duidelijke oorzaak voor overgewicht of obesitas. Het kan door een schildklier aandoening komen of te weinig bewegen en ongezond eten. Verder kunnen erfelijkheid, medicatie, een ziekte of een handicap ook invloed hebben.

01 Juli 2022

Zo vergelijk je alle zorgverzekeringen voor 2023

Denk alvast voor jezelf na over wat voor jou belangrijk is wanneer je een zorgverzekering uitkiest. Hoe hoog of laag moet het eigen risico zijn? Wil je zelf een ziekenhuis of zorgverlener uit kunnen kiezen? Of is een basisverzekering voor jou voldoende?

5 Juni 2021

Sporten en afvallen

Zorg elke dag dat je minimaal een half uur beweegt. Een korte intense krachttraining geeft een goed resultaat. Door krachttraining wordt je lichaam strakker en je spierweefsel gaat meer energie verbruiken. Zelfs als je niets doet, en het mooie is dat je daardoor meer gaat eten zonder aan te komen.

2 Juni 2021

Energiek de dag door met een brace

Het dragen van een brace met compressie geeft je goede ondersteuning, verlicht klachten ook na langere tijd wandelen en gaat overbelasting tegen. De ondersteuning die een brace biedt geeft je veel uithoudingsvermogen en het dragen van een brace zorgt er ook voor dat je verzwikkingen en vermoeidheid tegen gaat.

16 Maart 2021

Is een elektrische fiets gezond?

Elektrisch fietsen. Steeds meer mensen doen het, maar hoe gezond is het eigenlijk? Het is algemeen bekend dat fietsen gezond is. Op de fiets ben je lekker in beweging en je aanwezigheid in de buitenlucht is goed voor de weerstand en je mentale gezondheid.

24 Juli 2021

Wat is obesitas?

Obesitas is een officiële medische aandoening waarbij iemand zoveel overgewicht heeft dat het schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid. eze schadelijke gevolgen kunnen ertoe leiden dat iemand te maken krijgt met gezondheidsproblemen en een kortere levensverwachting heeft.

02 Juli 2021

Behandeling Obesitas

Veel mensen met obesitas ondergaan een operatie. Dit kun je niet zomaar doen, hier moet je onder speciale begeleiding staan en een strak programma volgen. Met behulp van het programma kun je ervoor zorgen dat je een gezond voedingspatroon kunt ontwikkelen en een gezonder leven kunt opbouwen.

01 Juli 2021

Oorzaken obesitas

Obesitas heeft vaak niet één duidelijke oorzaak, maar wordt veroorzaakt door een combinatie van meerdere factoren. Het kan hierbij gaan om te veel eten, veel zitten en weinig lichaamsbeweging. Ook kunnen er onderliggende ziektes zijn, waardoor je sneller aankomt of psychische klachten kunnen bijdragen.