Energiek de dag door met een brace

Heb jij wel eens een van de volgende klachten?

Stukken wandelen; goed voor je gezondheid en je gaat je er fijner en fitter door voelen. Maar ken jij ook dat zeurende gevoel in je gewricht(en) na een stuk wandelen? Of de verzuring in je spieren? Last van je onderrug? Het dragen van een brace kan al deze klachten voorkomen. En bestaande klachten verhelpen!

Het dragen van een brace met compressie geeft je goede ondersteuning, verlicht klachten ook na langere tijd wandelen en gaat overbelasting tegen. De ondersteuning die een brace biedt geeft je veel uithoudingsvermogen en het dragen van een brace zorgt er ook voor dat je verzwikkingen en vermoeidheid tegen gaat. Daarnaast ben je ook veel sneller herstelt na een wandeling als je tijdens het wandelen een goede brace hebt gedragen.

Het aanbod aan braces

Je hebt uiteraard verschillende soorten braces, zoals enkelbraces, kniebraces, rugbraces. Er bestaan braces uit één stuk (bandages) maar ook braces waarvan je de compressie (druk) zelf kunt instellen. Het aanbod van braces is ruim, soms is het dan ook lastig om een keuze te maken.

enkelbrace

Wat tips om een goede keuze te maken; een goede brace geeft niet alleen compressie en ondersteuning, maar vangt ook klappen op en ontziet spieren en gewrichten. Een goede brace geeft flink wat compressie, dit kan wat strak aanvoelen voor je gevoel. Reguleer je liever zelf de hoeveelheid druk? Kijk dan zeker naar een brace die je zelf op maat kunt maken. Dit vaak door verstelbare banden met klittenband bevestiging. Dan kan je zelf de druk naar wens instellen.

Braces kun je gewoon online aanschaffen

Je kunt braces gewoon online aanschaffen. Zoek wel een webshop uit die een assortiment met de betere braces aanbiedt van goede kwaliteit, zoals olfit.nl. Hier vind je een selectie van de betere braces (knie braces, pols braces, enkel braces, duim braces, elleboog braces, rug braces en bandages). Olfit is ook goed bereikbaar mocht je nog advies nodig hebben of hulp bij het kiezen van de perfecte brace voor jou.

Hoe lang draag je eigenlijk een brace?

Je kunt zelf bepalen hoe lang je een brace wilt dragen, daar zijn geen specifieke richtlijnen voor. Draag ze gedurende de dag, tijdens het wandelen en na het wandelen om bij te komen… Als je de brace maar wel ’s nachts tijdens het slapen af doet. Tijdens het slapen kan een brace namelijk gaan (af)knellen. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Draag een brace om klachten te voorkomen en extra lang te kunnen wandelen of draag een brace als je al klachten hebt om je herstel te bevorderen!