`

Gezondheid

21 Oktober 2022

Zorgkosten, hoe zit dat?

Nederland behoort tot de wereldtop als het aankomt op geld uitgeven aan de gezondheidszorg. Alleen al in 2021 gaven we gemiddeld 7116 euro uit aan zorg en de verwachting is dat dit bedrag zal blijven stijgen.

5 Januari 2022

Slechte gewoontes leiden tot obesitas

Dat slechte gewoontes tot obesitas leiden is alom bekend, maar vaak gaat men niet verder op onderzoek uit. Welke slechte gewoontes bedoelt men? En wat kun je doen om deze slechte gewoontes te doorbreken? In deze blog gaan we kijken naar deze gewoontes. Er zitten zeker dingen tussen die niet veel mensen weten.

27 November 2021

Diabetes type 2 herkennen en genezen

Sinds maart dit jaar ben je waarschijnlijk, net als de rest van Nederland, erg bezig met niet ziek willen worden. Niet raar want zelfs een verkoudheid die je normaal misschien wegwuift, is nu een reden om te moeten testen. Hierdoor vergeten we bijna dat Corona niet de enige ziekte is die je kunt krijgen.

26 Oktober 2021

Overgewicht en de zorgverzekering

Of er sprake is van overgewicht of obesitas? Dat kan je zelf makkelijk berekenen. In dit artikel lees je over de BMI, klachten bij overgewicht, hulp welke je kan krijgen en dat het mogelijk is om een declaratie in te dienen bij je zorgverzekering.

7 Okt 2021

Een sauna en afvallen: zo werkt het!

Door de coronacrisis zijn sportscholen dicht, of het wordt afgeraden erheen te gaan. Gelukkig zijn er ook zonder de sportschool manier om bezig te zijn met afvallen. Want wist je dat je je tuinmeubelen ook als fitnessapparatuur kunt gebruiken?

25 Juli 2021

Hoe herken je een eetstoornis bij jongeren?

Naar schatting vijf procent van alle Nederlanders kampt met een eetstoornis. In veel gevallen doen eetstoornissen, zoals boulimia of anorexia, zich al op relatief jonge leeftijd voor. Niet zelden houden ze verband met de veranderingen die een jongere doormaakt in de puberteit. Een eetstoornis kan daar een reactie op zijn, maar kan ook diepere oorzaken hebben.

26 Oktober 2021

Meer bewegen om overgewicht aan te pakken

Wanneer je obesitas hebt, heb je een ernstig overgewicht. Het is verstandig om dat gewicht kwijt te raken. Dit weet je vast al, maar het kan lastig zijn om te starten met sport en beweging. Bouw dit altijd rustig op!

19 Juli 2021

Gewrichtsproblemen en obesitas

Veel mensen met obesitas krijgen vroeg of laat last van hun gewrichten. Op en gegeven moment gaan je gewrichten slijten, hoe zwaarder je bent, hoe eerder ze slijten. Lees hier meer over gewichtsproblemen bij obesitas.

13 Juli 2021

Hart- en vaatziekten en obesitas

Door obesitas en overgewicht heb je een grotere kans op hart- en vaatziekten. Een gezond gewicht is daarom belangrijk. Ontstaan overgewicht. Mensen met obesitas hebben zelfs een grotere kans om vroegtijdig te sterven.

12 Juli 21

Waarom de eikenprocessierups zo gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid

De klachten die je kunt krijgen zijn jeuk, bultjes oogklachten en gezwollenheid. Deze klachten kunnen twee weken blijven, mits je direct de plekken waar jij in aanmerking bent gekomen met de brandharen

8 Juli 2021

Sporten met overgewicht: hoe begin je hiermee?

Sporten is gezond, ook wanneer je te maken hebt met overgewicht! Hoe begin je met echter met sporten? Op welke manier voorkom je dat je al snel een terugval krijgt of overbelast raakt? In dit artikel lees je meer over de manier waarop jij kunt beginnen met sporten. Let er hierbij op dat sporten alleen niet voldoende is om van obesitas af te komen.

2 Juli 2021

Kan slapen helpen tegen overgewicht?

Wellicht weet je dat een slaaptekort van invloed kan zijn op je gewicht. Kan slapen helpen tegen overgewicht? We zochten het voor je uit. Als je te weinig slaapt, is het moeilijker om vette en zoete snacks te laten staan. Omdat je je moe voelt, sla je bovendien eerder een trainingssessie over en je kiest gemakkelijker voor kant- en klare maaltijden.