`

Voeding

6 Nov 2021

Kun je koolhydraten eten en tegelijk afvallen?

Om van je obesitas of overgewicht af te komen kun je gebruik maken van diverse behandeling. Vaak wordt dit vergoed door je zorgverzekering. Hierbij maakt het naar alle waarschijnlijkheid niet uit of je een duur exemplaar hebt afgesloten of toch een goedkope zorgverzekering.

21 Augustus 2021

In hoeverre zijn citrusvruchten gezond voor je?

We horen regelmatig dat we veel citrusvruchten zouden moeten eten, omdat ze zo gezond zijn. Maar is dat ook echt zo? En klopt het dat het sap van een citroen of grapefruit ervoor zorgt dat de kilo’s eraf vliegen? We zetten een aantal feiten en fabels over citrusvruchten op een rij.

9 Juni 2021

Een dieet schema in de strijd tegen obesitas

Obesitas is een ernstige vorm van overgewicht. Indien het BMI hoger is dan 30 spreken we van milde obesitas en bij een waarde hoger dan 35 over ernstige obesitas. Als je wilt gaan afvallen dan is een dieet schema daarbij een belangrijk hulpmiddel. In dit artikel zullen we de voordelen van een dieet schema bespreken.

29 Mei 2021

Gezonde dips, sauzen en dressings!

Een rede waardoor je obesitas kunt ontwikkelen is door de verborgen suikers in voeding. Vooral in sauzen, dressings en dips kunnen veel verstopte suikers zitten. Zo krijg je veel suiker binnen zonder dat je het door hebt. In dit artikel geef ik je daarom een aantal gezonde tips voor het maken en kopen dressings en sauzen.

15 April 2021

Gezonde vetten en voldoende eiwitten

Als je gezonder wilt eten is het belangrijk om niet bang te zijn voor vetten. Je hebt namelijk vetten nodig voor een gezond lijf. Het gaat er om welke soort vetten je eet en in welke verhouding je ze binnenkrijgt. In deze blog leg ik je uit welke vetten en eiwitten je nodig hebt en in welke producten je deze voedingsstoffen vindt.

31 Maart 2021

Stuifmeelkorrels

Stuifmeelkorrels worden ook wel bijenpollen genoemd. Deze korrels zijn een belangrijk voedingsmiddel voor gezonde bijen. Niet alleen voor bijen zijn ze gezond maar ook voor de mens. Bijenpollen zijn namelijk erg voedzaam en remt zelf de eetlust met 20%. Hierdoor is het een erg handig en gezond product als je wilt afvallen.

19 Februari 2021

Gezonde salade bowl

Je kunt een gezonde maaltijd zo lekker maken als je zelf wilt. Kies gezonde ingrediënten die lekker vindt. Kies of maak een gezonde dressing en zo serveer je snel een gezonde maaltijd. Je hoeft echt niet alleen te leven op stukjes komkommer of worteltjes. Een gezonde maaltijd kan ook erg smaakvol zijn en daar kun je zeker van genieten!

3 Januari 2021

Noten tijdens afvallen?

Noten zijn populair en ze hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze bevatten daarentegen ook veel vetten en veel calorieën, hierdoor kan het verwarrend zijn voor je. Noten hebben een positieve invloed op de gezondheid. Al moet je er neit te veel van eten, want ook dan kom je aan. Eet een handje noten per dag en dan is het erg gezond.