Met deze ideeën kun je een home gym creëren

Gewicht verliezen

Als je graag gewicht wilt verliezen, is het van belang dat je beter gaat eten. Je moet dus eigenlijk op dieet gaan, maar hiermee alleen zul je niet genoeg afvallen om van je obesitas af te komen. Hiervoor moet je ook meer gaan bewegen. Door de pandemie zijn fitnessscholen op het moment gesloten, net als eerder ook het al het geval was.

Om dan alsnog te kunnen sporten, kun je een home gym creëren. Dit is dus een sportschool in je eigen huis, waar je voor kunt zorgen met behulp van een van de onderstaande ideeën.

overgewicht

Knap je garage op

Duurzame vloeren, beschikbaarheid van opslagruimte, stopcontacten en ventilatie maken het bouwen van een home gym in een garage tot een geweldig idee! Een loopband, crosstrainer of hometrainer past gemakkelijk in een garage en je kunt zelfs een stereosysteem installeren, al kan het een goed idee zijn om vooraf de garage te laten zodat de ruimte er nog mooier uitziet voordat je alle fitnessapparatuur erin plaatst.

Bouw je gym in de kelder

Maak goed gebruik van een bonusruimte in de kelder door er een sportschool van te maken. Rubberen vloeren, plafondverlichting en spiegels helpen de ruimte open en uitnodigend te houden! Als je een badkamer en keuken in de kelder hebt, kun je zelfs de hele ruimte omtoveren tot een trainingssuite. Een kan je dan helpen om de kamer mooier te maken. Natuurlijk kun je ook van een kleine kamer in de kelder een home gym creëren, al met een paar apparaten zal dit lukken.Pas je kantoor aan

Heb je maar één flexplek of logeerkamer? Combineer zowel een home gym als een kantoor. Houd omvangrijke cardio-apparatuur en kantoorbenodigdheden gescheiden door elke functie zijn eigen aangewezen ruimte te geven. Vermijd rommel door meubels te gebruiken met verborgen opbergruimte om gewichten, weerstandsbanden en yogamatten in op te bergen. Totes zijn ook geweldig voor het opbergen van kantoor- en gymspullen in een gedeelde ruimte, omdat ze gemakkelijk tegen de muur kunnen worden gestapeld en veel opbergruimte bieden.

homegym

Kies voor je schuur

Als je geen ruimte in je huis kunt vrijmaken, overweeg dan om van een schuur een sportschool te maken! Voeg gewoon rubberen matten toe om de vloeren te beschermen, rekken voor opslag en je cardio- of gewichthefapparatuur naar keuze. Je schuur kan niet altijd een goede locatie zijn voor je home gym, wat vooral het geval is als deze ruimte niet geïsoleerd is en er geen verwarming in zit. kan het in ieder geval wel mooier maken!

Of toch de zolder

Een zolder of zolderruimte biedt voldoende ruimte voor een thuisgymnastiek. Zorg voor comfort en luchtkwaliteit dat alle blootgestelde isolatie bedekt is met gipsplaat en voeg een raam-airconditioner en ventilatoren toe om de ruimte koel te houden. Als je van plan bent om zwaar materieel of gewichten te gebruiken in je home gym, zorg er dan voor dat de vloeren goed gemaakt zijn. Ook rubberen vloeren kunnen hierbij echt helpen, vooral tegen het kabaal.